Tickets

Festivalterrein

Vervoer

Milieu


Ticketprijzen en verkooppunten
Tickets voor Haltpop zijn exclusief verkrijgbaar via www.haltpop.nl. Voor Haltpop 2024 zijn verschillende tickettypes beschikbaar, de prijzen zijn te vinden in de online ticketshop.

Kinderen
Haltpop vindt het belangrijk kunst en cultuur - en het bezoeken ervan - te stimuleren bij (jonge) kinderen. Kinderen onder de 12 mogen daarom gratis het festivalterrein betreden. Vanwege veiligheidsredenen wordt echter afgeraden kinderen onder 12 jaar zonder begeleiding het festival te laten bezoeken.

Mindervaliden
Haltpop is een festival voor iedereen en zal er alles aan doen het festivalterrein zo goed mogelijk toegankelijk te maken voor mindervaliden. Speciale tickets voor mindervaliden zijn niet nodig.
Op Haltpop zijn toiletvoorzieningen voor mindervaliden beschikbaar.


Teveel gekochte tickets
Aangeschafte tickets die om welke reden dan ook niet worden gebruikt worden door Haltpop niet teruggenomen of gerestitueerd.

Verloren tickets
Verloren tickets worden door Haltpop niet vervangen of vergoed. Bij verlies kan online een nieuw ticket worden aangeschaft.

Online tickets niet ontvangen?
Met problemen bij online aankopen kan je contact opnemen met Haltpop via tickets@haltpop.nl

Tickets en polsbandjes
Na het online aankopen van je ticket ontvang je een e-mail met daarin je e-ticket. Dit is je toegangsbewijs. Na het scannen van de QR-code op het ticket is deze onbruikbaar en wordt vervangen door een polsbandje. Met het polsbandje is het mogelijk het terrein te verlaten en later opnieuw te betreden. Haltpop houdt de bezoekersdichtheid op het terrein nauwlettend in de gaten en behoudt zich het recht voor bezoekers die het terrein verlaten hebben niet opnieuw toe te laten.
Bezoekers boven de 18 jaar kunnen een speciaal 18+ bandje halen bij de bar. Hiermee hoef je niet bij alle aankopen bij de bar je ID te laten zien, maar is een enkele controle voldoende.
Medewerkers van Haltpop mogen bezoekers zonder opgaaf van redenen te allen tijde verzoeken hun polsbandje, ticket en/of legitimatie te tonen.


Openingstijden
Haltpop is beide dagen geopend van 13:30 tot 23:00.

Toegestaan op Haltpop
 • Kleine (rug)tassen
 • Deken om op te zitten
 • Poncho's of regenjassen
 • Simpele (foto)camera's
 • Zonnebrandcreme - Factor 30 of hoger wordt aangeraden
 • Kinderwagens of buggies

Niet toegestaan op Haltpop

 • Glas, Blik, of andere verpakkingsmaterialen - Haltpop zorgt ervoor dat er voldoende consumpties voor iedereen aanwezig zijn.
 • Drugs en andere geestverruimende middelen
 • Lachgaspatronen en -ballonnen
 • Giftige, brandbare, of chemische materialen
 • Explosieven of vuurwerk
 • Grote rugzakken
 • Naalden
 • Laserpennen
 • Spuitbussen (m.u.v. deodorant en zonnebrandcreme)
 • Wapens

Calamiteiten en hulpdiensten
In geval van calamiteiten nemen aangewezen medewerkers van Haltpop de leiding om een veilige situatie te garanderen. Tijdens het gehele evenement is er nauw contact met de hulpdiensten.

PIN Only
Bij alle horecapunten en de merchandise vindt betaling plaats door middel van PIN. Betalen met cash geld is op het gehele festival niet mogelijk.

Eten en drinken
De bar op het festivalterrein schenkt bier, speciaalbieren, wijn, water en verschillende frisdranken.

Haltpop ziet er streng op toe dat personen onder de 18 niet in het bezit zijn van alcohol. Sterke drank is op het gehele festivalterrein niet toegestaan.
Bij extreme temperaturen wordt gratis drinkwater ter beschikking gesteld.
Op Haltpop is heerlijk vegetarisch en veganistisch eten verkrijgbaar, waarbij je bijna vergeet dat er geen vlees en/of dierlijke producten zijn gebruikt.


Merchandise
Op Haltpop is merchandise verkrijgbaar.

Gevonden voorwerpen
Het kan altijd gebeuren dat je iets kwijtraakt op een festivaldag. Gevonden voorwerpen die worden afgegeven bij Haltpop-vrijwilligers worden verzameld bij de merchandisebalie.

Huisregels
Haltpop heeft een aantal basis huisregels opgesteld voor het verblijf op het festivalterrein. Deze kan je hier bekijken of downloaden als pdf.

1. Deze huisregels zijn van toepassing op iedereen die zich op het Haltpop-terrein bevindt. Bij het betreden van het terrein stem je in met de algemene voorwaarden van Stichting Haltpop.

2. Bij het betreden van het festivalterrein stem je er impliciet mee in dat beeldmateriaal gemaakt tijdens het festival door Haltpop gebruikt mag worden voor promotionele doeleinden of anderszins mag worden gepubliceerd.

3. Volg altijd de aanwijzingen van Haltpop medewerkers op.

4. Toegang tot het Haltpop-terrein is alleen mogelijk op vertoon van een geldig toegangsbewijs of polsbandje. Polsbandjes zijn strikt persoonlijk. Bij verlies van je entreebewijs of polsbandje kan je bij de entree een nieuwe kopen.

5. Bezoekers zijn verplicht zich te legitimeren indien hier door medewerkers van Haltpop om gevraagd wordt.

6. Er wordt geen alcohol geschonken aan bezoekers jonger dan 18. Er worden 18+ polsbandjes uitgegeven door medewerkers van Haltpop aan bezoekers ouder dan 18 jaar.

7. Blik en glaswerk is niet toegestaan op het festivalterrein. Bij de entree kan je de inhoud overschenken in bekers.

8. Het gebruik van drugs is niet toegestaan op het festivalterrein. Ook lachgaspatronen en -ballonnen zijn niet toegestaan.

9. Op Haltpop zijn de dagelijkse maatschappelijke normen en waarden van toepassing. Dreigen met en/of het gebruiken van geweld, discriminerende opmerkingen of (seksuele) intimidatie in woord of gebaar wordt niet getolereerd.

10.Bij overtreding van een of meerdere huisregels is Haltpop gerechtigd (verdere) toegang tot het evenement te ontzeggen zonder recht op enige vorm van restitutie.

11.Genieten is verplicht. Veel plezier op Haltpop!

Kluisjes en bagage
Haltpop behoudt zich uit veiligheidsoverwegingen het recht voor grote tassen niet toe te laten tot het festivalterrein. De beoordeling van de controleurs bij de entree geeft de doorslag bij twijfel. Op het terrein zijn geen lockers of andere opslag voor tassen en andere eigendommen beschikbaar.

Gehoorbescherming
Haltpop vindt het belangrijk dat iedereen veilig van muziek kan genieten. Bij de merchandisebalie zijn oordopjes verkrijgbaar.

Roken
Roken is toegestaan op het festivalterrein, zolang andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Op Haltpop zijn geen sigaretten verkrijgbaar.

Met de fiets
De fiets is de ideale manier om Haltpop te bezoeken. De route naar Haltpop is prachtig en bovendien is fietsen goed voor de gezondheid en het milieu. Haltpop zorgt voor voldoende mogelijkheid om fietsen te kunnen stallen.

Met openbaar vervoer
Openbaar vervoer is een andere prima optie om naar Haltpop te reizen. NS en Connexxion verzorgen prima verbindingen binnen de Zaanstreek.

Het festivalterrein van Haltpop bevindt zich op 5 minuten lopen vanaf station Zaandijk Zaanse Schans.


Met de auto
Ook met de auto is Haltpop prima te bereiken. De organisatie verzoekt alle bezoekers die per auto afreizen naar het festival zoveel mogelijk te carpoolen en de rust in de Zaanstreek te respecteren: Rijd beschaafd en parkeer alleen op daarvoor aangewezen plekken.
Tevens drukt Haltpop alle automobilisten op het hart verantwoordelijk te zijn: 100% Bob = 0% op!

Er is geen speciale parkeerplaats voor Haltpop ingericht. Ook voor een zogenaamde Kiss & Ride is geen plek gereserveerd. Wel is er een beperkt aantal (gratis) parkeerplaatsen beschikbaar bij de ingang van het festival. Volg op het parkeerterrein altijd de aanwijzingen van de aanwezige verkersregelaars op.

Wij verzoeken bij het zoeken van plekken om te parkeren of mensen af te zetten of op te halen een veilige, rustige plek uit te zoeken en de doorstroming zo soepel mogelijk te laten verlopen.


Wat doet Haltpop voor het milieu?
Haltpop vindt het milieu en duurzaamheid erg belangrijk. Tijdens het organiseren van het festival wordt op meerdere vlakken over het milieu nagedacht en worden er verschillende maateregelen genomen.
 • Een beter milieu begint bij jezelf! Haltpop stimuleert bezoekers zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets of openbaar vervoer. Minder vervuiling op het festival begint al wanneer iedereen de auto laat staan.
 • In de productie van Haltpop wordt op het milieu gelet. Haltpop maakt zo minimaal mogelijk gebruik van electriciteit en water. Onze aggregaten draaien alleen wanneer het echt nodig is, en water gebruiken we minimaal.
 • Onze cateringpartners bereiden heerlijke vegetarische en veganistische gerechten - beter voor het milieu omdat er geen gebruik wordt gemaakt van vlees (of andere dierlijke producten).
 • Haltpop houdt de (verwachte) bezoekersaantallen nauwlettend in de gaten om de voorraad daar zoveel mogelijk op af te stemmen en hierdoor verspilling te voorkomen.
 • Al het afval dat gegenereerd wordt op het festival wordt gescheiden en zoveel mogelijk ter recycling aangeboden.
 • De rPET bekers worden apart ingezameld en verwerkt tot nieuwe bekers
 • De bezoekerspolsbandjes voor de Day 2 en combitickets zijn gemaakt van gerecyclede PETflessen
 • Een aantal vrijwilligers draait speciale milieudiensten, waarbij het terrein de hele dag wordt opgeruimd en het afval netjes wordt verwerkt. Help ze een handje en gooi je beker netjes in de prullenbak!
Bekerretoursysteem
Haltpop werkt met een bekerretoursysteem:
 • Bij binnenkomst ontvang je een houten retourtoken.
 • Deze token wissel je bij de bar in voor een beker of blikje.
 • Drankje op? Dan breng je je beker/blikje weer naar de bar en wissel je deze in voor een nieuwe beker/blikje.
 • Heb je je beker of blikje weggegooid? Of ben je je retourtoken kwijt? Dan betaal je 1 euro voor een nieuwe beker of blikje.
 • Heb je een lege beker in je hand en wil je hier even vanaf, dan kun je je beker bij de bar ook ruilen voor een retourtoken.

Zo houden we samen het terrein schoon!
Alle rPET plastic bekers zamelen wij apart in. Deze bekers worden verwerkt tot rPET flakes waar weer nieuwe bekers van gemaakt worden.


Haltpop doet hard haar best om bij te dragen aan een beter milieu. Help jij ons een (Haltpop-)handje mee?